BLOG

Requisits perquè el teu cavall pugui viure en un Natural Paddock

Què cal saber?

En aquest article parlem d’aquelles característiques que cal tenir en compte i que són necessàries perquè el teu cavall pugui beneficiar-se d’una vida a un Natural Paddock.

Si el teu cavall no les compleix de moment, et deixem uns consells perquè et puguis posar mans a l’obra i canviar-li la vida al teu company equí.

BAREFOOT – LA VIDA DINS UN NATURAL PADDOCK

Com ja sabem tots, en un Natural Paddock es viu en comunitat amb diversos integrants que constitueixen un grup. És per això, i per preservar la salut de tothom, els cavalls han d’anar descalços, sense ferradures.

Aquest procés és progressiu, no és qüestió de treure les ferradures a un cavall i ficar-lo a viure en grup. Així segur que les coses no començaran bé…

Si tens pensat fer el canvi, et recomano que busquis un podòleg equí professional perquè t’acompanyi a tu i al teu cavall en aquest procés. A Catalunya tenim bons professionals del sector, no serà difícil tasca trobar-ne un perquè puguis començar amb el canvi.

En propers articles en parlarem més detingudament, ja que és un tema que dóna per a molt. Però si el teu objectiu és aquest, assessora’t i comença el camí!

Un requisit indispensable per entrar en un Natural Paddock és el barefoot. Assessora’t bé i com,ença el canvi!

BONA CONDICIÓ FÍSICA

Aquest és un requisit fonamental. Normalment als Natural Paddock l’exigència de moviment diari és més elevat que en qualsevol altre paddock en semillibertat. Per regla general, els terrenys són variats durant tot el circuit i els obstacles naturals poden existir. El fet de tenir un circuit per fer, viure en grup, buscar-se el menjar, l’aigua i altres recursos fa que els cavalls caminin molt més i cal que els integrants estiguin en un estat físic òptim per poder avançar com els altres.

QUÈ FER SI TINC UN CAVALL QUE NO COMPLEIX AMB AQUEST ÚLTIM REQUISIT

És molt important assessorar-se d’un professional veterinari qualificat per concretar en quin estat es troba el teu cavall. Un cop tinguis aquesta informació, cal estudiar i adaptar les opcions perquè ell visqui el més feliç possible. Hi ha diferents tipus de Natural Paddock, segur que en trobes algun que s’adapti a les seves necessitats més específiques.

TINC UN CAVALL SÈNIOR. PUC ACCEDIR AL NATURAL PADDOCK?

Cada cavall és un individu amb la seva història i la seva realitat pròpies, i el ritme del seu envelliment no té perquè estar relacionat amb els anys que tingui. Podem tenir un cavall relativament jove amb símptomes de cavall sènior, igual que molts de nosaltres ens hem trobat cavalls sèniors amb un estat de salut òptim.

Cal valorar en quin punt es troba el teu cavall sènior i decidir què és el millor per a ell.

També hi ha pàddocks dinàmics especials per a sèniors, on el terreny està adaptat a ells i les seves necessitats especials queden cobertes. Tot i així, poden continuar vivint en un grup amb les seves mateixes qualitats i desplaçant-se amb un altre ritme a la recerca de recursos.

Us convidem a buscar quin és el millor espai per donar-li la millor vida al teu company!