BLOG

Les pors

En aquest nou article volem parlar sobre la por. La por que ens invaeeix a les persones en quant a decisions que hem de prendre pel benestar dels nostres companys equins.

Aquelles sensacions que sentim de no saber si estem fent bé, o sencillament de com i per on tirar segons les situacions que se’ns presenten.. Aquells sentiments que sorgeixen de forma natural en nosaltres i que moltes vegades em de fer front per superar-les…

La por, una emoció necessària que em d’aprendre a gestionar

La por és una emoció natural i necessària per la supervivència davant de les possibles amenaces de l’entorn. Tot i això, hem de ser conscients que moltes vegades es converteix en un obstacle i una limitació per aconseguir allò que vols en la vida.

Ja fa uns anys, vam decidir fer un canvi radical en quan a oferir el benestar que nosaltres voliem per als nostres cavalls. Voliem grans espais, espais enriquits, on viure en comunitat era obligatori per la salut i el benestar dels nostres animals. No va ser una decisió fàcil, en absolut. Teniem molta por. 

Hi ha un dita que diu “si trobem l’origen de les pors, trobarem la solució”.

Així que vam decidir fer una llista i veure quin era l’origen de les nostres pors, el per què sen’s presentava aquesta emoció davant del que nosaltres creiem que era el que haviem de fer si o si. 

Molta por a no saber com reaccionarien els clients, si ens seguirien en aquella (aleshores bogeria) nova aventura…no teniem clar com gestionariem el centre canviant tota l’ essència, no estavem segures de si seriem capaces de cuidar tan bé dels cavalls com ho haviem fet fins ara…

Tot i així, teniem clar que nosaltres no voliem seguir treballant i cuidant els cavalls si els veiem sols, sense cap conducta natural del que son, cavalls. Això era l’ única cosa que sentiem clara i precisa. Això ja no. Era canviar o morir en l’ intent, de fer allò que feia anys visualitzavem però no ens havia arribat l’oportunitat de poder materialitzar.

Així que ens vam motivar a fer aquest canvi radical i ha sigut el millor que hem fet mai. No direm que tot hagin sigut flors i violes, hi han hagut molts moments durs, d’ aprenentatges extraordinaris que tornariem a repetir sense dubte si tornessim enrere en el temps.

Aprendre a gestionar la por, tot un aprenentatge

Mirant enrere, ara veiem que vam ser valentes de tirar endavant tot un projecte on el benestar dels cavalls és lo primer a la llista. Que era necessàri fer aquest canvi per donar millor qualitat de vida als cavalls. Ara ja no hi ha marxa enrere.

Aquests anys d’ aprenentatges ens a donat l’ experiència necessària per observar, veure i acompanyar a persones que arriben amb l’ idea que el seu cavall visqui en un Natural Paddock però que no ho tenen clar perquè senten que el seu cavall és antisocial, poruc,massa energètic,etc. A vegades, els humans ens anticipem en possar una etiqueta al nostre cavall sense haver-li donat la oportunitat de ser qui és, de veritat. No pots saber si el teu cavall serà així o d’aquella manera, només per que quan surts del seu paddock o box va esverat pels passadissos i discuteix amb tots els altres cavalls… Estariem fent un anàlisi d’un individu que no està equilibrat ni té les seves necesitats cobertes. És impossible que tu mateix vulguis fer amics o relacionar-te amb gent desconeguda quan estàs enfadat per alguna cosa que t’hagi passat a la feina….És inviable i poc acertat…els cavalls necessiten tenir les seves necesitats cobertes per PODER SER QUI SON DE VERITAT. 

Donar-li’s l’oportunitat farà que us sorprengueu realment i passin coses que no haguessiu imaginat mai. Ens ha passat, i ens segueix passant…els cavalls sempre sorprenen!

Cavalls etiquetats com a antisocials, oferint-se voluntaris per la introducció de nous cavalls al grup, cavalls molt energètics que només entrar al Natural Paddock i trobar el seu lloc es tornen cavalls calmats i equilibrats. Moltes vegades estar al lloc adequat fa que els canvis positius es donin.

Treballem la por, per tenir cavalls en llibertat, respecte i harmonia.